0

О коло 20 маскирани мъже, въоръжени с чукове, нахлули в магазин за бижута в Сънивейл (Калифорния) на 12 юни. Само за две минути обирджиите успяват да вземат по-голямата част от ценностите, изложени на витрините, съобщава Le Parisien.

Запис от камера за видеонаблюдение разкрива атаката на безскрупулните крадци, осъществена посред бял ден. Те пристигнали с няколко автомобили, спирайки ги точно пред магазина.

Обирджиите разбиват с чукове стъклата на ателието и влизат необезпокоявано в него. По това време в бижутерията е имало мъж, който сяда на земята, вдигайки безпомощно ръце пред престъпниците. Един от тях му сваля часовника, докато останалите разбиват витрините и тарашат всичко наред с невероятна скорост.

IStock

Бандата успява да се измъкне преди идването на полицията. Ченгетата обаче арестуват четирима души, спипани малко след обира, придвижвайки се с една от колите. В тях е намерена част от откраднатите бижута. Общият размер на щетите все още не е оповестен.

IStock

По данни на калифорнийската полиция това е третият обир на въпросната банда, която действа в Сънивейл от месец насам. Всичките им въоръжени грабежи са извършени срещу бижутерии на индийци, живеещи в САЩ.