0

Mайка е обвинена, че е фалшифицирала диагнозата рак на детето си и е обръснала главата му, за да може да събере пари и да ги запази за себе си.

41-годишната Памела Рийд от Охайо е обвинена в понеделник в кражба чрез измама, след като уж твърдяла, че седемгодишната ѝ дъщеря Аддей Рей има остра миелоидна левкемия, както и други заболявания.

Майката събрала хиляди последователи и публикувала сърцераздирателни снимки от лечението на детето си в интернет.

glasnews.bg

Подозренията се появили миналата седмица, когато медицинската сестра на детето ѝ в началното училище открила, че Адди не е сляпа с дясното си око, както твърди Рийд. След това медицинската сестра сигнализирала на детективите от шерифската служба на окръг Нобъл, което предизвикало разследване.

След като получили информацията служителите на реда започнали разследване. Впоследствие те успели да потвърдят, че детето не е болно от рак - заявиха от офиса на шерифа.

Рийд също така заяви, че Адди страда от чести припадъци и че в бъдеще ще трябва да ѝ бъде имплантиран порт за лечението на рака. Портът е имплант, който позволява на пациентите да приемат лекарства без участието на игли.

Рийд бръснела главата на дъщеря си, подлагала я на постоянни кръвни изследвания, детето пропуснало повече от 280 часа в училище, се казва в документите на обвинението.

Не е ясно защо медицинският персонал не е доловил измамата, свързана със здравословното състояние на детето.

Рийд е била отведена в затвора на окръг Нобъл, където първоначално се опитала да излъже следователите, преди да признае, че "е преувеличавала и фабрикувала медицински състояния, за да получи парични дарения".

Множеството документи, които майката предоставяла на училището, за да докаже предполагаемото раково заболяване на дъщеря си, били фалшиви.

По-късно Рийд признава, че е купувала медикаменти, които прехвърляла в опаковки на лекарства за рак.

Майката заявила пред властите, че е продължила с фарса "защото й харесвала подкрепата, която получавала".

Според разследващите местна организация "за подпомагане на разходите за лечение на рак" предоставили 8000 долара на Рийд, с които тя да покрие част от медицинските разходи.

Тя дори създала страница във Facebook, наречена "Нашата "Рей", където публикувала тъжни снимки на момиченцето по време на "лечението й от рака".

glasnews.bg

Страницата е била видима от октомври 2017 г., когато детето е било на около 20 месеца, там тя публикувала линкове за набиране на средства, които да подпомогнат лечението.

Впоследствие е установено, че даренията не са отивали за медицински разходи, а вместо това са отивали директно в джобовете на Рийд, твърдят разследващите.

Въпреки че всички скорошни публикации са свалени, една от тях от април показва купчина флакони с кръв и Адди, която лежи по корем, докато ѝ правят ултразвук на гърба.

glasnews.bg

Постът гласи: "Нашето момиченце е едно от най-силните малки момичета на тази планета! 22 епруветки с кръв днес и ултразвук.. тя беше толкова смела през всичко това... Мис Адей, мама, татко и сестрите ѝ са толкова искат този кошмар да свърши!

Рийд е омъжена, но съпругът ѝ не е споменат в никакви документи и не е присъствал по време на ареста. Не е ясно дали той е знаел за предполагаемата измама. Всички деца на двойката са били "изведени" от дома, "тъй като е имало опасения за тяхната безопасност", се посочва в документите.

Кражбата чрез измама е престъпление от четвърта степен и на Рийд й е определена гаранция в размер на 50 000 долара.

* Източник: glasnews.bg