0

М ъж на 40 години е задържан във връзка с изчезването на 8-годишно момиче от центъра на Добрич на 3 август. Повдигнати са му две обвинения – за блудство с малолетно лице и за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице. Това съобщи на брифинг говорителят на Районна прокуратура Даниел Илиев. 

Обвиняемият, С. М., е признал вината си и в присъствието на защитник е разказал на разследващия полицай хронологията на своите действия. Той е задържан за срок до 72 часа. По преценка на наблюдаващия прокурор ще бъде внесено искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо него. 

Детето изчезва на 3 август от центъра на Добрич, където отива да играе със сестрите си, на 6 и 12 години, докато майка им е на работа.

Обвиняемият купил на детето сладолед и го отвел в кравеферма край Добрич, където работел, съобщи БНТ.

Майката отглежда сама трите си дъщери в областния град. Разбира, че 8-годишното дете липсва, от другите две и подава сигнал в полицията. След по-малко от 24 часа момичето е върнато у дома.

В хода на разследването са иззети записи от видеокамери, на които се вижда, че детето и обвиняемият слизат от лек автомобил до подлеза между центъра и градски парк "Свети Георги" в областния град. Органите на реда установяват мъжа и го задържат.

Обвиняемият е родом от с. Котленци. До момента е осъждан за кражби. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ и за двете престъпления – от 1 до 6 години за блудство с малолетно лице и от 3 до 10 години за противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице.  

Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи какви травматични увреждания е получило детето, съобщи БТА.