0

С инът на Дана Лазарова от врачанското село Манастирище е крил 10 месеца трупа й, за да тегли и пропива пенсията, съобщиха от полицията. Зловещото престъпление е разкрито преди няколко дни.

Съседи на жената, която била тежко болна се усъмнили, че нещо не е наред, тъй като 50-годишният й син Цветан Димитров, наричан от местните Цеци Яричката, дълго време не е купувал памперси за майка си от магазина. В понеделник комшиите надушили и лошата миризма, която се носи от къщата. Те подали сигнал на тел. 112. Екипи на полицията били изпратени на адреса, отцепили района и намерили в кухнята трупа на жената. 

След направените експертизи станало ясно, че тя е издъхнала още през януари, но синът ѝ не уведомил никого за смъртта й. Така в продължение на 10 месеца трупът на майката се е разлагал пред очите на сина, който спокойто харчил пенсията й.

Според местните Цеци Яричкото е алкохолик и безделник. Цял живот е издържан от майка си, собствени пари изкарва много рядко, ако някой от селото го наеме да свърши някаква работа в имота му. Но левчетата за пиячка все не му стигали, затова дори свалил керемидите от покрива на къщата и ги продал.

Синът на баба Дана е задържан за кратко, но вече е пуснат от ареста. Срещу него е образувано досъдебно производство. Трупът на възрастната жена е в моргата във Враца, като предстои да бъде издаден смъртен акт.