0

М ъж на 47 години е задържан за убийството на 4-годишния си доведен син в Хасково.

Сигнал за престъплението е бил получен в 03:15 часа на 24 декември, съобщиха от прокуратурата. 

До момента е установено, че тогава в Районно управление-Хасково е получен сигнал от дежурен педиатър, че в "Спешно отделение" в болницата в областния център е докарано починало дете.

Пристигналите на място полицейски екипи установили, че то е на 4 години и по тялото има следи от насилие.

В хода на разследването е установено, че на малолетното момче е бил нанесен побой, вследствие на който то е получило несъвместими с живота травми и е починало, съобщиха от прокуратурата.

За извършеното престъпление за 24 часа е задържан мъж на 47 години с инициали Г.М. - пастрок на починалото дете.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да му повдигне обвинение, след което същият да бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, допълват от държавното обвинение.

Оттам уточниха за БТА, че предполагаемият извършител е криминално проявен и е бил осъждан.

Последният случай с убийство на дете от пастрока му в Хасково бе във вечерта на 13 юни 2005 година. Тогава в парка "Кенана" 46-годишният Георги Караджов намушка с джобно ножче в сърцето доведения си син Сашо Дойчев (16 г.) Заравя тялото му наблизо, а по-късно опитва да се самоубие със скок от виадукт на магистрала "Хемус".

На процеса в Окръжния съд в Хасково извършителят получи присъда от 16 години затвор, която бе потвърдена от Апелативния съд в Пловдив.