0

Г рупа от около седем 17-годишни момчета нападна и преби двама абитуриенти пред заведение в курортния комплекс "Златни пясъци". За това става ясно от съобщение на Районната прокуратура във Варна, която ръководи досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда. 

Случаят е от ранните часове на 26 май. Ирена Петрова, майка на едно от пострадалите момчета, разказа във Facebook, че 19-годишният ѝ син, негов приятел на същата възраст и тяхна приятелка се връщали от абитуриентски бал, когато около 5 часа сутринта, на пешеходната алея на "Златни пясъци", били нападнати от група от около седем момчета, по разкази на потърпевшите - в неадекватно състояние. 

Петрова споделя в групата "Виждам те КАТ - ВАРНА", че синът ѝ и приятелят му били повалени на земята и ритани с крака и юмруци. Синът ѝ е със счупена на две места челюст, отворена рана на главата, избити зъби и комоцио. Другото момче е пострадало по-леко, но и то било удряно по главата и крайниците.

По-тежко пострадалото момче е оперирано, а семейството му ще търси правата си в съда. Ирена Петрова призовава, ако има свидетели на случая, да окажат съдействие и да дадат повече информация. 

Полицията вече е установила участниците в сбиването, а именно 17-годишни момчета, които са издирени и отведени за разпити. И към момента продължава работата по изясняване на обстоятелствата около случилото се, както и за изясняване съпричастността на всеки един от участниците в сбиването с оглед привличане към наказателна отговорност.

Иззети са видеозаписи от всички налични в района на дискотеката камери за видеонаблюдение, уточняват от Районната прокуратура във Варна. 

На родителите на непълнолетните лица са съставени актове за административно нарушение заради това, че са допуснали децата им да бъдат без придружител в нощно заведение след 22 часа.