0

Д елото в Софийския градски съд срещу Георги Семерджиев за кървавата катастрофата от 5 юли на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени продължи с разпит на свидетели, сред които полицаи, спирали за проверка джигита.

Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Досега той не е дал обяснения за случилото се.

В предходното заседание бяха разпитани бившата полицайка Симона Радева, двама служители на Семерджиев, които са го видели във вечерта след катастрофата, и други свидетели на инцидента.

Полицаят Александър Радев разказа, че миналата година е спрял за проверка Семерджиев в Студентски град, който представил швейцарска шофьорска книжка. Автомобилът е имал фолио на стъклата, което трябвало да се свали, и светлинна лента на таблото.

Тестът за алкохол е бил отрицателен, но за наркотици е показал амфетамин и метамфетамин. Семерджиев казал на полицаите, че ще звънне на началниците им. Радев разказа, че Семерджиев не е бил задържан, защото е избягал, а той и колегите му са тръгнали да го преследват.

Документите на Семерджиев са останали в служителите на МВР.  С него е имало жена на име Инес, която обяснила, че го познава отскоро.

Евтим Евтимов, който също извършил проверки за алкохол и наркотици на бившия футболист, призна пред съда, че Семерджиев му е предложил пари.

„Каза – „Помогнете, от вас зависи всичко“, разказва Евтимов. От думите му стана ясно и дали обвиняемият е посочил конкретна сума - Семерджиев предложил подкуп от 10 000 евро.