0

А ктивизираха се предколедно апашите. Удрят кой където свари.

Телеком

Пловдивски схемаджии се полакомиха и обраха телеком. Двама търговски представители присвоиха над 8 бона и ги изхарчиха за хaзaрт, информира „Марица“.

Ловките комбинатори, 24 и на 33 години, били търговски представители към фирма със седалище в Пловдив, която била в партньорски отношения с мобилен оператор.

Те имали права да сключват договори за тарифни планове и да предлагат сим карти, както и мобилни апарати за продажба. Извършвали тази дейност чрез мобилен магазин – брандиран микробус,  и с него посещавали различни малки населени места, в които живеели по-възрастни хора, на територията на три области – София, Пазарджик и Пловдив. 

При проведена  ревизия от собственичката на дружеството за посочения период било установено, че оборотът от касови отчети от реализираните продажби следвало да е около 9000 лева, но в същото време било констатирано, че сумата от 8311 лева липсвала в брой и не била отчетена от двамата търговски представители. 

Установено е, че парите били присвоени и изразходени за техни собствени нужди, включително и за хaзaрт.

Крадците са заловени, по време на досъдебното производство са извършени претърсвания и изземвания в жилища, обитавани от двамата арестувани търговски представители, при които са открити множество вещи, относими към предмета на делото.

Схемата за присвояването е разкрита от служители на отдел „Икономическа полиция" в Пловдив.

Под надзора на Районната прокуратура се извършват множество процесуално-следствени действия за установяване на цялостната престъпна дейност на двамата обвиняеми.

Двамата комбинатори са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, уточнява изданието.

Храм

В навечерието на Рождество, крадци отарашиха храм и отмъкнаха 5000 лева.

Обрана е брезнишката черква „Св. Георги Победоносец”. В  храма е проникнато чрез разбито прозорче на входната врата, информира NOVA.

Открадната е кутия с дарения, в която по данни на свещеника, подал сигнала, е имало около 5000 лева.

Парите са се събирали за изографисването на храма.