0

П етричанин отмъкнал хилядарки от ало-измамници.

Той спасил  10 000 лв. от лапите на мошениците, като разгадал сложна схема, която взела на мушка възрастна жена от Сандански, информира struma.com.

Вчера около 17 часа Иван С. от Петрич получил телефонно обаждане от непознат, който се представил за негов далечен роднина и който го помолил да отиде на адрес в Сандански, където живее и да закара автомобила му до София, че е спешно пък нямало на кого друг да се обади.

Петричанинът изпълнил указанията, пристигнал на адреса и се обадил, за да попита къде е колата. Далечният роднина му казал, че майка му ще му предаде и чанта с дрехи, която да му донесе в София. И наистина, на мястото пристигнала възрастна жена, която донесла чанта и показала, че вътре освен дрехи, има и поискани пари- 10 000 лева.

Жената обяснила, че трябвало спешно да се предадат, тъй като от полицията и се обадили, че синът и е блъснал 9-годишно дете и сумата е нужна, за да не влезе в затвора.

В този момент 44-годишният петричанин разбрал, че вероятно е станал част от схема за телефонна измама и се обадил в полицията, предал парите на жената и така предотвратил загубата ѝ .

Полицията в Сандански работи за разкриване на измамниците, допълва изданието.