0

П рез една дупка в оградата на българо-турската граница на ден влизат по минимум 3-4 групи бежанци. Това казаха гранични полицаи пред „Телеграф“.

„Днес например режат на дадено място. Използват го като вход за едно денонощие, след това се преместват, защото някой може да види и да го затвори. Предпочитат да минават по този начин, а не със стълби, защото е по-лесно и бързо“, обясниха униформените.

„Спомнете си и клипа с персийския килим. За такива резаници на оградата говорим. Колкото и да се затварят, те намират нови места“, обясниха още служители.

Прерязана

Клипът взриви социалните мрежи преди няколко месеца след като се видя как трафикантите разпъват килим през дупка в оградата и по него минава бус, пълен с бежанци. Целта на разпънатия килим е да не му се спукат гумите от прерязаната мрежа. Граничните полицаи твърдят, че на всяко дежурство откриват минимум поне по 5-6 процепа в теленото ограждение в района, за който отговарят. 

Клюкарки

Поредното залавяне на бежанци пък стана вчера сутринта в столичния квартал „Люлин“. Появата на тежко въоръжени униформени, които с няколко патрулки блокираха микробус пред блок 632, шашнаха местните клюкарки. По думите им от превозното средство е успял да излезе шофьорът, който хукнал да бяга. Още 13 мигранти от Афганистан бяха открити в джип, спрян за рутинна проверка на прохода Хаинбоаз.