0

Х отелиер направи таен тунел, където криел достъпа до ултрамодерна нарколаборатория, скрита в землянка. Оказа се, че входът към нея бил зад гардероб с двойно дъно, опрян плътно в стената на една от стаите. Нарколабораторията била снабдена със скъпи лампи и уреди за производство на сух канабис.

Бизнесменът Красимир Хиджев от санданското село Лешница е закопчан преди дни в Пловдив по време на наркосделка с небезизвестния под тепетата дилър Янко Камберов, известен като дон Чечи от Столипиново.

Пратка

Двамата заедно с Ангел Гърдев и Христо Иванов от село Йоаким Груево са договаряли хероин, като по време на сделката са спипани с 1 килограм от дрогата. Хиджев е зад решетките след продължила с часове съвместна операция на полицейските дирекции в Пловдив и Благоевград. Тримата пловдивчани бяха задържани при полицейска акция на Криминална полиция по време на предаване на пратката с хероина в дома на един от тях в село Йоаким Груево. Иванов и Гърдев са взели дрогата от Хиджев, който е бил в Сандански, и са я транспортирали до Пловдив. По-късно са имали среща с Камберов в Йоаким Груево, за да предадат пратката на него. По данни на прокуратурата наркотичното вещество е било предназначено за разпространение в пловдивския квартал с преобладаващо ромско население „Столипиново".

Умрели

По същото време е претърсен и хотел „Империал“ на ГКПП Кулата, който е собственост на Хиджев. Обиски е имало и в дома на бизнесмена. Униформените са попаднали на още количество дрога. Открит е и гардеробът с тайника, водещ към нарколабораторията.

Хотелът на Хиджев нашумя, след като там умряха няколко гръцки граждани след свърхдоза наркотици. Името му стана скандално известно, след като известен наркотрафикант от меката на дрогата, петричкото село Тополница, системно го клеветеше, че има отношение към бизнеса с наркотици, но досега Хиджев не бе залавян с дрога. При обиските са намерени над 1 килограм сух канабис, приготвен за продажба. В дома му в санданското село Лешница е открит 1 килограм хероин, везна и приспособления за разфасоване и пакетиране на наркотика. След арестите Пловдивският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четиримата мъже.