0

К риминалистите от Бургас разбиха депо за събиране и подпомагане на нелегални мигранти в България. То се намирало в постройка към действащо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево.

По време на полицейската акция в него са открити шестима чужденци, които чакали да бъдат извозени до място в близост до магистрала „Тракия“, а от там да продължат пътуването си към София.

Служителите на реда са установили, че депото е действало от около месец. За него отговаряли двама българи – единият от село Сърнево, а другият – от намиращото се в близост Черково. Те поемали ангажимент да посрещат мигрантите, идващи пеша по предварително зададена локация, давали им подслон, храна и ги подпомагали с дрехи. Двамата българи са задържани първоначално за 24 часа, а впоследствие с прокурорско постановление за срок до 72 часа, като им е повдигнато обвинение.

Още 27 души са арестувани на територията на Бургаска област при специализирана акция. В квартал „Победа“ са арестувани трима души – двама за притежание на наркотици, а у третия са намерени тефтери с лични данни на лица, получавали заеми и стоки на версия. Служителите от Четвърто Районно управление - Бургас са задържали още четирима. Трима от тях отново за притежаване на наркотични вещества, а четвъртият е бил обявен за издирване за повдигане на обвинение.

Проверени са 877 МПС и 1314 лица, като са установени 16 лица, обявени за издирване. Извършени са проверки и на над десет адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.

В проверките се включиха служители на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.

ОД на МВР - Бургас

ОД на МВР - Бургас

ОД на МВР - Бургас