0

С ДВР и групата "Кобра" задържаха в столичния кв. „Банишора“ известен автокрадец, познат с прозвището Руснака.

През февруари Руснака е освободен от Централния софийски затвор, след като излежава 9-месечна присъда за наркотици. Това е второ задържане за него в рамките на настоящата календарна година, като през април е бил хванат с наркотици на територията на 1-во РПУ, но пуснат под гаранция.

.

 .
БГНЕС

При днешната спецакция криминално проявеният мъж е арестуван във връзка с престъпление, извършено на 1 август на територията на 6-то РПУ, като се опитал да избяга от терасата на кооперацията, в която униформените му направили засада, разкри главен инспектор Николай Пелтеков.

.

 .
БГНЕС

Днешната полицейска акция е част от операция, започнала в началото на тази година, като до момента са задържани 15 души по линия на престъпния контингент. Задържани са членове на 8 различни групи, действащи на територията на София, уточниха от МВР. Според оперативни данни в столицата действат между 12-15 групи от автоджамбази. Столичната полиция отчита спад от 6% при кражбите на коли, като джамбазите задигат предимно возила произведени през последните 5 години.

.

 .
БГНЕС

Само 4% от откраднатите МПС-та са от луксозни марки и модели. Една част от тях се разглобяват, а други се регистрират като двойници, а трета част се изнасят в чужбина.

.

 .
БГНЕС

.

 .
БГНЕС