0

О бвинението за причиняване на телесна повреда на 18-годишната Дебора Михайлова е противоречиво, а прокуратурата не е описала подробно как точно е било извършено престъплението и какъв е механизмът на причиняване на уврежданията й.

Това става ясно от мотивите на съдия Десислава Порязова от Пловдивския районен съд, която взе решение да прекрати делото и да върне обвинителния акт срещу Георги Георгиев, за да го поправи и да го внесе отново.

Командированите от Стара Загора в Пловдив две прокурорки обясниха след заседанието, че предстои да решат дали да оспорят решението на съдебния състав. Срокът за протеста им е 7 дни.

Преди това съдът отхвърли и гражданския иск за 200 000 лв., който Дебора  предяви за причинените й неимуществени вреди, с мотив, че ако искът се приеме ще забави процеса по същество.

Съдът поряза Дебора за 200 бона иск!

Съдебният състав отхвърли и молбата на подсъдимия Георги Георгиев да излезе от ареста с по-лека мярка. Той също има 7 дни срок да обжалва. Заседанието протече при закрити врати на основание -  подробности от интимния живот на страните в процеса.

Оказа се, че официално искане за закриване на заседанието не са правили нито адвокатите на пострадалата, нито на подсъдимия, а е изцяло по усмотрение на съдия Порязова. 

СКАНДАЛ: Пловдивският съд засекрети делото за Дебора! (СНИМКИ)

Георгиев е подсъдим по общо три обвинения - проява на особена жестокост чрез удар с юмрук по главата на Дебора, 18 порезни рани с макетен нож, с което й е причинил двустепенна средна телесна повреда. Второто е за това, че е остригал част от косата й в областта на лявата половина на главата, и третото е за това, че от началото на април 2023 г. до 25 юни 2023 г. в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георгиев шест пъти и се заканил с убийство и това предизвикало основателен страх у Дебора.