0

Н асилието вече е част от живота на едно младо момиче - 19-годишната Ивана от Кресна. По думите ѝ тя е била отвлечена и жестоко пребита от бившият ѝ приятел Богдан Димитров на 21 години. Случаят е от миналата седмица. Заподозреният е задържан за 24 часа, впоследствие е освободен с мярка "подписка".

ПОРЕДЕН УЖАС: Отвлякоха с джип 19-годишно момиче!

Притеснени и уплашени - така екипът на БНТ завари пострадалата Ивана, братовчедка ѝ и баба им днес пред полицията в Сандански, където даваха обяснения. Двете момичета разказаха, че след побоя се страхуват да се приберат в Кресна. За това и са изискали от съда ограничителна заповед за насилника. Потърпевшото момиче си е извадило медицинско за травмите от побоя и очаква скоро да започне реален процес. Според нея, поводът е ревност, въпреки че от няколко месеца вече е разделена с 21-годишния мъж, обвинен за насилието. БНТ разговаря и с младежа, който е обвинен за побоя. Той каза, че съжалява и че е бил провокиран от бившата му приятелка. Той е с чисто съдебно минало.

Миналата седмица Ивана се прибира от Англия, където учи и живее. Идва си, за да се види с баба си. Докато ѝ гостува, в дома на възрастната жена в Кресна нахлува бившият приятел на Ивана - Богдан. По думите на момичето, той започва да я обижда и заплашва без да го е провокирала с нищо.

Ивана Симова: "По едно време стана изключително агресивен. Искаше да ми вземе телефона. Разкъса букета рози, почна да агресира, да ми завърта ръката."

След като младежът ѝ взима телефона, Ивана и братовчедка ѝ тръгват след него. Разказват, че мъжът я качва на сила в автомобила си и я отвежда в местност край града.

Ивана Симова: "Той просто ме качи на предната седалка, шофьорската в него и ме задърпа."

Йоана Вангелова: "Аз в този момент изтичах пред колата, а баба застава отстрани и почва да дърпа Ивана за краката. Но той не я пуска, пали колата и тръгва към мен, за да ме сгази."

По телефона Богдан Димитров, който е обвиняван от момичето за отвличането и побоя, отрече да я е качвал на сила в джипа си:

"Взех телефона ѝ, тръгнах да се качвам в колата и тя се качи до мен от страх да не видя това нещо в телефона ѝ. Няма дърпания каквито говорят, краката ѝ се влачили по пътя и такива. Тя доброволно се качи в колата."

Минути след като Ивана потегля с Богдан, братовчедка ѝ започва да я търси притеснена за здравето и живота ѝ. Успява да се свърже по телефона и да разбере къде е Ивана. Намират я в тежко състояние.

Ивана Симова: "Побоят започна с два изключително силни шамара. Аз паднах на земята и докато бях на земята почна да ме удря с юмруци, с телефона и просто с ръцете по главата… почна да ме обижда, рита. През цялото време ми казваше как аз ще умра, че съм боклук долен."

Йоана Вангелова: "След около 15 минути тя ми звънна. Плачеше… Беше цялата в кръв, рошава, цялата подута и едвам вървеше."

Мъжът, обвинен за побоя, не отрече, че е удрял Ивана. По думите му, обаче и тя му е посегнала:

"Тя ме удряше, хапеше. Имам всичко, медицинско съм си извадил за това и така. Защо си изпуснах нервите, аз че съм виновен, съм виновен, но не е така, както тя казва. Видях това в телефона, посегнах ѝ, тя в яда си взе един камък, замери го по мен, уцели ме по врата, и след това продължих с още няколко шамара и това е."

Поводът за побоя, според пострадалото момиче, е ревност, след като двамата са се разделили след двегодишна връзка. 21-годишният младеж е с повдигнати обвинения за отвличане, но в момента е на свобода срещу гаранция. Ако бъде признат за виновен, може да получи от 3 до 10 години затвор.