0

А рестуваният за убийството на психолога Иван Владимиров подал сигнал в прокуратурата срещу него. Обвинил го, че по негово поръчение трима души са откраднали събран боклук, който трябвало да предаде на вторични суровини. Става въпрос за случка от 2020 година, съобщи на брифинг говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

Тя допълни, че свидетели на убийството няма. Трупът на Владимиров е бил открит от двама негови съседи, след като чули шум и усетили миризма, която определят като странна.

„Заварили са трупа на междуетажната площадка. Подали са сигнал на телефон 112. Изискали сме справката, която все още не сме получили. Между обвиняемия и убития е имало влошени отношения. Имало е конфликти на междусъседска основа, имало е спорове от битов характер“, обясни Петрова и допълни, че в момента се изяснява причината за престъплението.

С 52-годишния бивш служител е беседвано от оперативната група, която е пристигнала на мястото.

„Задържаният не отрича, че е извършил убийството. Но засега е заявил това само при беседа с полицията”, обясни Петрова.

. Оръжието, с което се предполага, че е извършено убийството, е иззето. Петрова обясни, че към момента не е ясно дали то е служебно. Мъжът е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение и го грозят от 10 до 20 години затвор.

На трупа на починалия ще бъде направена аутопсия.

По-рано главният секретар на МВР Петър Тодоров обяви, че арестуваният е бил служител в системата допреди 23 години. Той допълни, че към момента не може да уточни дали е бил освободен или сам е напуснал.

„Между двамата е имало изострени съседски взаимоотношения. Има 12 подадени сигнала от 2020 година насам, косновната част от които са от извършителя по отношение на действията на майката на пострадалото лице. Които не са за насилие, а за шум, цапане на общите части и други от този род“, обясни Тодоров.

Той поясни, че е иззето оръжието на престъплението, което е законно притежавано.