0

П олицията в американския щат Вирджиния разпространи видеозапис, показващ как мъж взривява къщата си, докато ченгетата се опитват да го арестуват.

Инцидентът е от 4 декември 2023 г., когато домът на 56-годишния Джеймс Ю в  Арлингтън е обграден от полицаи. 

Мъжът е бил фен на конспирациите и във въпросния ден изстрелял от двора на къщата си над 40 сигнални ракети в рамките на 25 минути.

Съседи казали на пристигналите полицаи, че мъжът има психични проблеми и наскоро бил покрил прозорците на къщата си с черни найлонови торби за смет, а дърветата накичил с тоалетна хартия.

Около 2 часа полицията се опитала да извади мъжа от къщата, но той категорично отказал да се предаде. Когато ченгетата получили заповед за обиск, решили да нахлуят да и да го обезвредят. 

„Джеймс… Ще трябва да излезеш бавно с вдигнати ръце“, крещи полицай към барикадирания.

На видеото по-долу се вижда как брониран автомобил влиза в двора на Джеймс Ю. В този момент в къщата избухва огромна експлозия. От ударната вълна сградата е унищожена като в екшън филм.

Никой от униформените служители не е ранен. Останки от тялото на мъжа са открити в развалините на дома му едва на следващия ден.

Сред развалините са открити туби с бензин, три пистолета, две сигнални ракети, пълнители и боеприпаси.

Съобщава се, че преди самоубийството си Джеймс Ю е публикувал в социалните медии параноични изказвания за своите съседи и бивш колега в своя вече деактивиран акаунт в LinkedIn.

Той разпространявал конспиративни теории срещу правителствени служители, правоохранителните органи, медии и своите съседи, които обвинял, че са шпиони и събират личната му информация за неуточнени лица, съобщава CNN.