0

С офийският градски съд е пуснал срещу подписка бармана Константин Суботинов, обвинен в укривателството на разчленения труп на Кристиан Пеев. Това потвърдиха пред „Телеграф” от СГС.

ИЗВЪНРЕДНО! Убийство вдигна на крак полицията в София!

Пеев бе убит през лятото на миналата година, а части от тялото му бяха открити в канализацията на кооперация на столичната ул. „Раковска”. Друга част от трупа пък била заровена в гората над Бояна, твърди разследването.

СВЕТКАВИЧНА РАЗВРЪЗКА: Оковаха двама за разчленения мъж в София!

ЕКСКЛУЗИВНО: Ето го бившият барман, разфасовал Крис! (СНИМКИ)

Разчистване

Като физически убиец прокуратурата сочи друг бивш барман - Веско Вълчинов, с когото жертвата имала неуредени финансови отношения. Според събраните по делото данни, след като ликвидирал Крис, Веско извикал Суботинов да му помогне да се отърве от тялото. То било разчленено, като една част била пусната в канализацията, а другата събрана в чували и заровена. Според държавното обвинение Константин е транспортирал с личния си автомобил част от трупа, а после изкопал дупка, в която били заровени останките. Двамата напазарували и почистващи препарати, лопата и чували за боклук, за да заличат кървавите следи в жилището, където е извършено убийството.

Леко

Заради липса на достатъчно данни, че Суботинов е участвал в умъртвяването на Крис, прокуратурата го обвини в лично укривателство. За такова престъпление законът предвижда до 5 години затвор и делото бе поето от Софийската районна прокуратура. Освен това максималният законов срок за задържане под стража е точно 2 месеца. Така още през октомври Суботинов пуска молба за изменение на мярката от „задържане под стража“ в по-лека. СРС отказва да го пусне, но въззивната инстанция- СГС, го пуска именно с мотива, че е изтекъл срокът на задържане, а няма действия по разследването. Няма и внесен обвинителен акт в съда. Иначе остава обоснованото предположение за авторство на деянието, както и за вероятна съпричастност. Няма обаче опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.