0

С лужители на Пето РУ - СДВР продължават работа във връзка с инцидент, възникнал вчера в столицата. Сигналът за скандал в района на кв. „Хаджи Димитър“ постъпил в полицията вчера, около 18 часа.

Изпратеният незабавно екип установил на място 40-годишен мъж. Пред униформените той разказал, че по-рано между него и непознат човек възникнал конфликт заради неправилно паркиран автомобил, като непознатият го заплашил с оръжие.

ИЗНЕВИДЕЛИЦА: Журналист заплаши с пистолет служител на НАП! (ВИДЕО)

По случая веднага са предприети издирвателни действия, в резултат на които е установен и задържан другият участник – 43-годишен столичанин.

Материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, са докладвани в Софийската районна прокуратура и задържаният е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 144, ал. 3 и чл. 325, ал. 1 (хулиганство и закана с убийство), наложена му е „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предвид появилите се интерпретации по случая уточняваме, че полицията изпълнява своите отговорности и задачи по закон, независимо от социална, професионална и друга принадлежност на замесени в дадена ситуация.