0

П ловдивчанин изчезна безследно и вече 7 месеца няма и следа от него. Подаден е сигнал в полицията, но до момента няма резултат, съобщи „Марица”. 

Става въпрос за Иван Кацаров, мъж на около 57-58 години. "Обича да си пийва, често посещаваше офиса ми. Изхвърля коша с боклуците или свършва друга дребна работа, а аз му давах някой лев, с които си купуваше алкохол и цигари", написа в социалните мрежи Венци Тоневски. 

По думите му, човекът си е бил алкохолик. "Не правеше нищо лошо на никого, често когато нямаше пари за спиртни напитки обикаляше цял Пловдив пеша. Сигурен съм, че много хора са го виждали, както в Кючука, така и из целия град", написа още Тоневски. 

Интересното е случая, споделя той, е че Иван бил наследил няколко имота. И въпреки, че живеел като клошар и в абсолютна мизерия, той така и не ги продал. "Даваше ги под наем за дребни пари на съмнителни люде. Които често не му и плащаха. Братовчед му също му пращаше пари, които изпиваше за норматив. До момента, в който Иван изчезна", обяснява пловдивчанинът в социалните мрежи. 

По думите му, още по-интересното е, че в апартаментите и в момента се извършват ремонтни дейности, а жената, която ги ремонтира твърди, че Иван ги е продал и си е хванал пътя за САЩ.  "Там той има братовчед, който му е единствена роднина. До тук добре, обаче братовчед му не знае за това. Не знае и къде е Иван. Нито го е чувал, нито го е виждал, откакто и аз", пише Тоневски. 

По повод друга версия за изчезването му от комшии, че бил заминал за Австрия, той обяснява, че Иван нямал лична карта, какво остава за вадене на визи, и то за толкова кратко време.  "Отделно Кацаров страдаше от синдрома на "Плюшкин". Нищо не продаваше. а само събираше боклуци и трупаше. Беше превърнал апартаментите си в бунища. Нямаше ток, не плащаше и вода. Къпеше се у нас веднъж, дваж в годината", пише още в поста си Тоневски.  Единственият му роднина и Тоневски имат редица въпроси, които до този момент остават без отговор.  Къде е Иван Кацаров? Жив ли е? Кой е закупил имотите му и защо има толкова версии за изчезването му? Жертва ли е на злонамерени хора?

МВР продължава издирването му.