0

П рокуратуарта във Варна ръководи разследване във връзка с организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на високорискови наркотични вещества, съобщиха от обвинението.

Информацията по случая беше оповестена на брифинг. Участие в него взеха прокурор Радослав Лазаров - говорител на Окръжната прокуратура и директорът на ОД на МВР старши комисар Атанас Михов.

Прокуратура

Към наказателна отговорност са привлечени петима души, двама от които са непълнолетни, а други двама са осъждани. 44-годишен мъж, обвиняем за ръководене на престъпната група, действал в условията на опасен рецидив.

Той, както и 35-годишен мъж - участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа, като предстои да им бъде посикан постоянен арест. 28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, а двамата непълнолетни ще бъдат под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая при ОД на МВР.

Прокуратура

В хода на работата по случая са реализирали множество процесуални действия. Извършени са претърсвания на различни адреси във Варна, претърсвания на автомобили и обиски на лица. Намерените и иззети наркотични вещества са около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на забранените субстанции. Работата по доказване и документиране на престъпната дейност на организираната група продължава под ръководството и надзора на прокурор.