0

М икробус с леко отворена врата и натрошен мобилен телефон до него издали, че майката на две деца Фанка Атанасова е убита.

Това разказаха от полицията и прокуратурата пред „Телеграф“. Младата жена беше издирвана 3 дни, а трупът й беше открит в неделя в изоставен гараж. Обвинението иска постоянен арест за съпруга на Фанка – Александър.

Без развод

28-годишната Фанка и мъжът й имат две деца – момче, на 14, и момиче, на 8 г., които обаче живеели с баба си, разказаха хора от пловдивското село Пъдарско. Въпреки че се разделили преди повече от година и половина, двамата нямали официален развод. Желанието да се разделят според близки на жертвата било на Фанка. „Александър постоянно я тормозеше. Идваше, звънеше, пишеше, но тя не искаше и да го чуе“, споделиха нейни приятелки. Младата жена работела в Индустриалната зона в с. Стряма. Всяка сутрин тя ходела на работа с личния й микробус. Изминавала един и същ маршрут.

Мистерия

В петък Фанка не се явила на работа и шефът й започнал да я търси. Първоначално мобилният й телефон давал свободно, но след дълго звънене батерията му паднала, разказаха разследващи. След като се чудил какво да прави, човекът започнал да звъни на познати и близки на Фанка и да я търси там, тъй като предчувствал, че нещо лошо е станало. Започнало масирано издирване на 28-годишната жена. Първоначално по маршрута на Фанка бил открит буса й встрани на банкета. Едната му врата била леко отворена. Пред нея на земята бил открит мобилният й телефон, натрошен на сол, споделиха оперативни работници пред „Телеграф“. Малко по-нататък в близкия водоем била открита дамската чанта на майката на две деца. Трупът й пък бил в изоставен гараж. След това веднага мъжът й Александър бил арестуван. Според прокуратурата основният мотив за убийството на Фанка е ревност.