0

31-годишната Валентина от Варна, която бе намерена убита в септична яма в имот на ул. 16-та в квартала на богатите "Евксиноград", е била наркозависима. Заедно с 39-годишният си приятел Иво, който също бил наркозависим, празнували Нова година в едноетажната му вила, в която той живеел с баща си.

След празниците обаче младата жена изчезнала. Валентина има две кучета, които също липсват и все още ги издирват. Майката на вече убитата по това време младата жена я обявила за издирване на 7 януари. Работната версия на криминалистите оше в началото е престъпление, в което главният заподозрян е нейният приятел. Валентина е издирвана в целия град, след това в района, във вилата, както и в двора й, но никъде не са открити следи от изчезналата. В петък криминалистите решили да разкопаят целия двора на вилата в Евксиноград.

Така попаднали на стара септична яма, в която открили трупа на Валентина. Ямата е стара и не е използвана от много години. След като заровил трупа на младата жена, убиецът старателно покрил дупката с трева и забил клони, които да имитират храсти. След ареста му Иво направил пълни самопризнания. Не са известни обаче мотивите за убийството, както и механизма на самото престъпление. От полицията и прокуратурата засега не коментират тези подробности.