0

Л егендарният автокрадец с прякор Хастара е беглецът, нацепил буса на сръбската турбофолк певица Цеца пред столичен хотел и блъснал полицай, след което решил да избяга.

БЕСЕН ЕКШЪН В СОФИЯ: Автокрадец удари полицай и Цеца Величкович!

Екшънът като от филма „Бързи и яростни“ се разразил на 25 октомври в ранните часове в София. Асен Колев-Хастара и аверът му все още не са открити от полицията.

Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара.

 Легендарният автокрадец Асен Колев-Хастара.
Телеграф

Бариери

Хастара и аверът му набелязали бял суперлуксозен джип „Рейндж Роувър“ и проследили, че през нощта е паркиран в подземния гараж на хотел. С автомобил с крадени табели и самият той също свит, те влезли през бариерите и успели да отключат и запалят скъпия всъдеход. Криминалисти коментираха пред „Телеграф“, че работната им кола също била „Рейндж Роувър“ и избрана нарочно, за да заблудят полицаите.

Изненада

Въпреки това обаче те били изненадани, докато излизат с двата джипа през бариерите. За да избягат, избили бариерите и блъснали един от униформените.

От този паркинг Хастара е избягал с крадения рейндж роувър.

 От този паркинг Хастара е избягал с крадения рейндж роувър.
Булфото

Булфото

Малко по-късно работната кола била открита опожарена. „Това е запазена марка на Хастара. Той гори автомобилите, за да не намерят негови косми и ДНК. Редовно хвърля и косми от фризьорски салони, както и всякакви дезинфекциращи препарати“, разказаха полицаи.

Името на Асен Колев нашумя скандално през 2013 г., когато отново с краден „Рейндж Роувър“ блъсна зад НДК колата, в която се возеше тогавашният шеф на ДАНС Константин Казаков. След преследване обаче той беше арестуван. Извършваше кражби, докато е издирван за влязла в сила присъда. След като излезе на свобода, Хастара продължи да краде луксозни джипове, като е подозиран за серия от шеметни удари.