0

П рокуратурата задочно привлече към наказателна отговорност предполагаемия убиец на Димитър, който беше открит пребит до смърт и заровен край село Цалапица.

Заподозреният е на 30 години и напуснал страната на 24 юли от летище София с предварително закупен билет. Изготвена е европейска заповед за арест, стана ясно по време на брифинг на полицията и прокуратурата в Пловдив. Извършителят има и предишни криминални прояви.

ЗЛОВЕЩО! Изчезналият Димитър пребит до смърт и заровен!

Преди дни в ефира на NOVA майката на момчето заяви, че синът й е излязъл от дома си, като я е предупредил, че скоро ще се върне обратно. Той минал по глуха улица и така и не се появил повече. Камерите в селото уловили момента, в който младият мъж се качва в черна кола, чиято регистрация не се вижда. „Разбрах в събота, че някакво момче го търсело да го бие”, сподели притеснената жена. Впоследствие се оказало, че въпросното момче в понеделник е заминало за Германия.

Според разследването жертвата и извършителят са се познавали от няколко години, но отношенията им са се влошили, като според първоначални данни става дума за неуредени финансови отношения. Към този момент конкретният мотив за зверството се изяснява. 

След като мъртвото тяло на Димитър е открито с помощта на следови кучета, е изяснено, че загубил живота си след тежък побой, нанесен около 22:30 часа на 20 юли. От държавното обвинение. Трупът е открит на около километър от последните постройки на село Цалапица.