0

И ма задържан за убийството на Попа с конопа Кирил Папудов от петричкото село Кладенци.

80-годишния мъж е бивш свещеник, отлъчен от църквата заради многобройните му присъди за отглеждане на канабис приживе. Образувано е производство за извършено умишлено убийство. 

Към момента е установено, че около 18.30 ч. на 18 декември в къща в Кладенци е бил убит собственикът на имота Кирил Папудов. Пострадалият бил душен, били му нанесени удари в областта на лицето и причинени фрактури на ребра. 

Извършителят на деянието е установен – 44-годишният кравар Т.Р. Той е привлечен към наказателна отговорност и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа.

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

80-годишният мъж, когото наричаха Попа с конопа, е бил открит мъртъв в дома си. Намерил го е синът му, който живее в Петрич, но отглежда животни в селото. Всеки ден ходил при баща си, за да му носи храна и да го види как е. Той го открил мъртъв и съобщил в полицията. При огледа не е установено да има кражба от дома на Кирил Папудов.

Преди години името му често се появяваше в полицейските сводки. Срещу него имаше седем условни присъди за отглеждане на марихуана. Той никога не е криел, че отглежда в двора си канабис. Първоначално се оправдаваше, че използва тревата, за да вари лековити отвари за болните крака на жена си.

През 2011 г. при полицейска акция в къщата на попа са намерени шест пакета с три килограма канабис. Те били скрити в стар хладилник, захлупени с тенджера върху греди в мазето.

Тогава униформените били посрещнати от значително по-младата попадия Елена, която според свидетели имала вид на напушена. Според показанията баба Елена, децата и внуците на попа били пращани редовно на нивата, за да плевят тревата. 

В последните десетина години обаче не е имал прояви, свързани с отглеждане на марихуана.