0

М аскиран с каскет, хирургическа маска и блуза с висока яка, врачанин залял врачката Тони със сярна киселина, съобщиха на брифинг на прокуратурата в Пловдив. Той е бил подпомаган от свои съгражданин. Извършителят и неговият съучастник са криминално проявени.

На 14 март двамата врачани потеглили с джип от Враца към Пловдив, като предварително са подготвили маршрута, по който ще минат. Извършителят е оставен от помагача близо до апартамента на пострадалата жена, насочвайки се към него дегизиран.

При влизането си във входа, си слага ръкавици на ръцете и калцуни на обувките, след което очевидно добре запознат с адреса на жертвата се качва на същия етаж, разкри районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Арестуваха двама души заради залятата с киселина жена в Пловдив

Влязъл в апартамента, като явно предварително е бил информиран, че той не се заключва. Нахълтал в помещението, където обикновено стояла пострадалата. Врачката го попитала как да му помогне, а той й отвърнал „Аз ще ти помогна“ и я залял със сярна киселина.

След като извършва това деяние, нападателят дегизиран се оттегля по друг маршрут и се качва в автомобила, управляван от помагача. Двамата отпътуват обратно към Враца.

„Действали са изключително конспиративно“, посочиха от обвинението.

От киселината са пострадали лицето на жената, врата, шията й, гръдния кош, лявата ръка и левия й крак. От страна на жертвата Няма подавани сигнали за заплахи от страна на жертвата.

„Двете лица са подготвили изключително добре детайлите за престъплението и са следвали своя предварителен план. Това създало затруднения на разследващите да ги заловят“, заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов.

Двамата криминално проявени са заловени късно вечерта в четвъртък във Враца. Физическият извършител с инициали Й.Ц. Е на 42 години, като е осъждан и е извършил престъплението по време на изпитателния срок. Неговият помагач с инициали В.В е на 51 години.

Състоянието на гадателката Тони се подобрява и тя е изведена е от реанимация. Установено е, че нейните увреждания са трета степен химически изгаряния, като има 12% засегната кожа.

В последните 5 години подобно деяние не е извършвано.