0

С три куршума е застреляна българката убита в Германия от бившия си. Точно преди престъплението тя подреждала рафтовете в супермаркета и между двамата се разразил скандал, тогава мъжа с инициали Пламен П. извадил пистолет и стрелял. По това време във веригата „Алди“ било пълно с клиенти и служители, които са се разминали единствено с уплаха. Хората са шокирани от случилото се пред очите им. Патакламата е станала в град Мьорфелден-Валдорф в Южен Хесен около 19:30 часа в понеделник.

УЖАСЯВАЩО: Българка е убита в Германия от бившия си

Страх

Твърди се, че нападателят Пламен и касиерката Айсел, която също е български гражданин, са имали няколко месечна връзка. 38-годишната жена и 48-годишният мъж обаче се разделили миналото лято след почивка в България и явно той не е могъл да го понесе. Местни медии съобщават, че жената се е притеснявала да не бъде убита от мъжа, дори имала и ограничителна заповед и множество сигнали срещу него. "Той я разби. Не я остави на мира. Тя ми каза - в един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие", каза пред "Билд" братът на жертвата.

Смяна

Приятелка на Айсел сподели пред регионалния вестник Frankfurter Rundschau, че тя е живеела в постоянен страх след разпадането на връзката й с Пламен. "Срещнахме се в пекарната предния ден. Тогава тя заговори за страховете си", разказва жената. Именно поради тази причина приятелката й предложила да я вземе от работа на следващата вечер. Касиерката всъщност трябвало да работи до 21:00 часа в деня на престъплението, но пожелала да приключи смяната си в 19:45 часа. "Бях там в 19:30, за да я взема, и видях само, че полицията е отцепила всичко", разказа разстроената приятелка на убитата.

Роберт Хартман, старши прокурор в Дармщат, информира, че предполагаемият извършител не е имал предишни присъди. Твърди се, че е имало инцидент между бившата двойка през февруари 2023 година, но не и съдебна присъда. Връзката им се разпаднала преди около шест месеца.