0

У бийството на известния на полицията дилър на наркотици Мешанлията вдигна на крак криминалисти и полицаи в град Гоце Делчев. Безжизненото му тяло е открито миналата нощ малко след 2:00 часа на улица "Полк. Борис Дрангов", край трупа имало тротинетка.

Пристигналите на място полицейски служители извършили оглед, а спешни медици констатирали смъртта на 39-годишния Васил В. - Мешанлията. В областта на шията е открита смъртоносна прободна рана. Наблизо е намерена и тухла, с която е бил ударен в главата. Открит е и нож, с който е извършено престъплението. Районът бе отцепен часове наред, за да си свършат работата разследващите.

Разследване

Разследващите влезли в дирите на извършителите за нула време. Двама души – жена и мъж, са заподозрени по случая. Те са задържани вчера сутринта в автобус в столичния квартал "Надежда", след като напуснали град Гоце Делчев веднага след убийството. Всички замесени в кървавото престъпление са наркозависими, разкриха разследващи. Младата жена е известна в града, имала е връзка с Мешанлията, от която искала да се отърве. Възможно е заради това да е възникнал скандал и да се е стигнало до убийството. Но все още е рано да се направят категорични изводи за мотива за престъплението. Разследването се води под надзора на Окръжна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства, свързани със случая, продължава.

Обвинение

„Двамата заподозрени са задържани по Закона за МВР, срещу тях все още не е повдигнато обвинение за извършеното престъпление. Работи се много интензивно. Текат процесуално-следствени действия. Извършват се претърсвания, изземвания, правят се огледи”, заяви наблюдаващият прокурор от ОП-Благоевград. Досъдебното производство е за извършено престъпление по чл. 115 от НК - умишлено убийство. Васил В. се прибирал към дома си във фаталната нощ. Убитият е криминално проявен. Осъждан е за разпространение на наркотици=