0

М ъжът, избягал от затвора в Пазарджик преди дни, е успял да обере възрастна жена в София, преди да го заловят. Това бе съобщено на Facebook страницата на СДВР.

Мъжът бил на лек режим в затвора в Пазарджик, където лежал за поредица от кражби и грабеж. Ходил да работи на външен обект, но на 6-ти април не се върнал. Следите му се губели, докато на 10-ти април в района на парк „Витоша“ в София не нападнал възрастна жена.

Ударил я с камък по главата и отнел дамската ѝ чанта. В нея имало мобилен телефон и други лични вещи. Криминалистите бързо разбрали, че издирват именно избягалия затворник.

В резултат на бързите и адекватни действия, служителите на Шесто РУ влезли в дирите на извършителя и вчера, 11-ти април, го задържали на територията на столицата. С извършените множество процесуално-следствени действия по безспорен начин била установена съпричастността му към деянието. Част от отнетите чужди вещи били намерени и иззети.

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.