0

Е диният от задържаните за убийството на 82-годишния дядо Иван от село Микрево е бил задържан над сто пъти за различни набези, съобщи struma.com.

Безжизненото тяло на Иван Чорбаджийски бе открито в събота от неговия син. Мъртвият пенсионер имал травма на главата и бил окървавен. Мъжът е бил бръснар в селото, черепът му е бил разцепен с метална тръба, разкриха разследващи.

Незабавно

Часове след зверството униформени влязоха в дирите на извършителите, които се оказаха деца. Единият от заподозрените е малолетно момче, което е на 13 години, другият е на 18 години. По-малкият е под полицейска закрила до 48 часа. Именно той е залавян многократно. По-големият е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Той също има доста провинения зад гърба си. Видеокамери в района на престъплението засекли двамата извършители, твърдят местни хора. Убитият живеел сам в къщата си от години. Двамата младежи искали да го оберат, но мъжът, който бил легнал на двора, ги видял и вдигнал врява. Тогава те започнали да го налагат по главата и го убили.

Шествие

Местните хора са потресени от случилото се и настояват за адекватни присъди на двамата извършители. Съседите на дядо Иван организират и шествие в негова памет. То ще потегли от големия площад в центъра на селото в 10.30 часа идната събота и ще стигне до къщата на убития възрастен мъж. Там местните ще запалят свещички и ще поднесат цветя, казват от селото. Хората ще съберат подписка с настояване за по-засилено полицейско присъствие и контрол. Документът ще бъде внесен в общината.