0

Н ай-голямата крадла във Великобритания, която хитро облича различни шапки като престъпни дегизировки, е осъдена за 171-ви път.

Таня Лидъл е трън в очите на собствениците на магазини от години и е била хващана в кражба близо 400 пъти, пише Sun. 43-годишната престъпница има 171 присъди, 150 от които са за набези в магазини. Известна с изкусния си гардероб от шапки, използвани за прикриване на самоличността й, тя обикаля магазини в търсене на стоки за кражба.

Лидъл, родом от Нюкасъл, получи забрана за всички магазини в Североизточната част, с изключение на една аптека, супермаркет и магазин за дрехи. След решителен натиск от страна на полицията на Нортумбрия, Гражданският съд в Нюкасъл оттегли масивна гражданска забрана спрямо нея, но й е наложено строго ограничение. Ако тя наруши заповедта, може да се озове зад решетките.

Инспектор Патрик Ханън коментира набезите и стратегията на Лидъл. „Тя последователно се насочва към търговците на дребно в продължение на няколко години и е изчерпала всяка.