0

Ш офьор е хванат с 5,11 промила алкохол. Това е станало на Околовръстното шосе в София. Мъжът е задържан.

33-годишният мъж е дал положителна проба и за канабис. Автомобилът е бил спрян, защото е изглеждал съмнителен, съобщи за bTV инспектор Виден Димитров от Пътна полиция.

От няколко дни тече специализирана полицейска операция на територията на столицата. Във връзка с нея има засилена проверка на автомобили. Автомобилът беше спрян за проверка, защото беше видимо съмнителен. При извършените проби за алкохол и наркотични вещества и двете се оказаха положителни. Водачът е с наличие на алкохол в издишания от него въздух 5,11 промила. Наркотичните вещества, които се оказаха положителни, са канабис, след извършената проба за наркотични вещества и техните аналози", съобщи инспектор Димитров.

Шофьорът до последно е отричал да е имало употреба както на наркотични вещества, така и на алкохол от негова страна, допълни инспекторът. Регистрационните номера на автомобила са свалени. След изготвяне на нужните документи, лицето ще бъде откарано от полицията в медицинско заведение, където има право да даде кръвен тест за наличие на алкохол и наркотични вещества, каза още инспектор Димитров.