0

24-годишен пловдивчанин попадна в ареста от ревност по бившата. Той поставил проследяващо устройство на колата ѝ. Разследването по случая започнало в началото на тази седмица.

Тогава притеснената жена подала сигнал в отдел „Икономическа полиция“, като изразила съмнението си, че от няколко седмици местонахождението й във всеки един момент се следи незаконно. По случая било образувано досъдебно производство и уведомена Районната прокуратура.

Сформираният екип започнал незабавна проверка на изнесените в сигнала факти и обстоятелства. В рамките на предприетите действия е извършен и щателен оглед на автомобила - "Дачия Докер" на младата жена, при който е открито монтирано техническо средство за проследяване на движението й. Така случаят започнал да се разплита и като заподозрян за поставянето на специалното устройство бил задържан 24-годишният бивш приятел на потърпевшата.

При първоначалния разпит младежът признал, че закупил изделието по интернет с намерение да следи младата жена, подтикван от ревност. С постановление на наблюдаващия делото районен прокурор му е повдигнато обвинение. Продължават действията по разследването, съобщи "Марица"