0

71-годишна се опита да убие съпруга си заради пощенска картичка от жена, с която се е срещал преди 60 години. Берта Ялтер от Флорида е обвинена в нападение опит за убийство срещу мъжа си след 52 години брак. 

Казват, че с възрастта човек помъдрява, но явно това не важи, когато се намесва ревността. Срещу 71-годишната Ялтер от Северен Маями Бийч са повдигнати обвинения в опит за убийство и нанасяне на побой в пристъп на ярост срещу 65-годишния си съпруг. Според доклада за ареста на Ялтер, тя се опитала да задуши възрастния си мъж с възглавница, след като е научила, че той е получил пощенска картичка от жена от Турция, с която се е срещал преди около 60 години. Нападението се случило в жилището на двойката в района на Eastern Shores в Северен Маями Бийч. Когато униформените открили мъжа й, той бил целия насинен, с открити разкъсвания по двете му ръце и в областта на стомаха, както и кървящи следи от ухапвания.

Берта Ялтер

 Берта Ялтер
odditycentral.com

Според източници Берта се е разстроила, след като съпругът ѝ си признал, че е отговорил на пощенската картичка, изпратена от старата му тръпка. Адвокатът на жената заяви пред репортери, че възрастната жена е реагирала бурно, но не е необходимо да я обвинява в опит за убийство.

От друга страна според щатския прокурор опитът за задушаване с възглавница се смята за опит за убийство. "Мисля, че тя също така е признала, че е уринирала върху него", отбелязва адвокатът на обвинението. "Така че мисля, че ако се разгледа съвкупността от обстоятелства, това изглежда повече от домашен побой и опит за задушаване."

В момента съпругът на Ялтер се възстановява от нападението и прави опити да я измъкне от затвора. Въпреки първоначалното си изявление, той впоследствие отрекъл да е бил задушен с възглавница и твърди, че е "добре". От полицията съобщават, че има видеозапис на инцидента, направен с мобилен телефон, който ще бъде използван като доказателство за изясняване на случилото се. 

* Източник: odditycentral.com