0

Р однините на убитата при катастрофа от Георги Семерджиев - Хариет Стефанович искат общо 1 250 000 лв кръвнина от джигита.

Гражданските искове бяха приети за съвместно разглеждане от Софийския градски съд. В момента тече разпоредителното заседание по делото. Гражданските искове са 5 бр по 250 000 лева. Роднините на другата жертва Христина не предявиха граждански искове.

Те бяха конституирани само като частни обвинители. Семерджиев бе доведен в съда под засилена охрана.

Симона Радева сред първите свидетели

Полицайката, помогнала на Семерджиев да се укрие след жестоката катастрофа - Симона Радева е сред първите призовани свидетели. Съдия Стефан Милев нареди тя да бъде призована на следващото съдебно заседание на 19 декември. Според разследването тя и още няколко човека са донесли стълба, с помощта на която Семерджиев да се качи в дома си, тъй като оставил ключовете си в размазания джип. Униформената бе отстранена от системата на МВР след разразилия се скандал. СГС даде ход на процеса по същество.

Магистратите отхвърлиха искането обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата заради пропуски. Съдът отхвърли и искането на Семерджиев да бъде пуснат под домашен арест. След заседанието майката на Хариет- Диана Стефанович каза, че вярва, че ще има справедливост и Семерджиев ще получи възмездие.

Роднините на другата жертва Христина не се явиха в съда.

Крум Стоев

Крум Стоев

Крум Стоев

Крум Стоев