0

П ияният Ангел, който пръсна главата на любимата си Величка със самоделна пушка го е сторил от ревност. Жената го зарязала само няколко дни след като се прибрали от гурбет във Франция и не му давала да припарва до къщата й в септемврийското село Симеоновец, намираща се в ромската махала Симеоновица.

39-годишният Ангел се заложил на покрива на кокошарник и дебнел със самоделната си пушка 42-годишната Величка да излезе на двора на жилището си. В мига, когато жената се появила, Ангел се прицелил и я гръмнал директно в главата. Въпреки, че бил изпил около половин литър ракия, зарязаният Ромео се мерил точно.

След това стрелецът духнал към съседното село Семчиново, където се укрил при свои познати. Пушката пък захвърлил под контейнер за боклук. Полицията обаче бързо влязла в дирите му и само няколко часа след стрелбата, която стана около 19 часа в понеделник, Ангел е задържан. Прокуратурата в Пазарджик му наложи 72 часа арест и се очаква до часове да бъде внесено искане в съда за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.