0

П рокурорският син от Перник Васил Михайлов окончателно бе оставен зад решетките с определение на Кюстендилския окръжен съд. Така сина на обвинителя Бисер Михайлов ще посрещне коледните празници в килия. 

В края на миналия месец Районният съд в Дупница взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 20-годишния бабаит, обвиняем за закана за убийство към Боряна Рангелова, с която имали интимна връзка, но тя му изневерила докато лежал в ареста.

Пред съда Васил Михайлов обясни, че не той, а Боряна го ревнувала и затова скалъпила обвиненията срещу него. Михайлов каза още, че е подложен на психологически натиск, защото на възрастта си, на която връстниците му влизат в университет, той влиза в затвора. "Заклевам се в майка ми, която единствено обичам, че съм обвинен за побойник - нещо, което не съм аз", каза Михайлов и добави, че е "добър човек", макар да е правил и недобри неща.

Адвокатът му Любомир Таков пък заяви, че определението на съда е „възмутително“ и каза, че ще пусне ново искане за отмяна на ареста.

"Клиентът ми търпи мярка за неотклонение домашен арест, която, съгласно решение от 1992 г. на КС, е приравнена по правно значение и последици на задържане под стража. Действително става въпрос за две различни производства, но целите на мерките са да възпрепятстват укриване и извършване на престъпление или осуетяването на привеждане в сила на влязла в сила присъда", посочи Таков.

Васил Михайлов е обвинен за четири закани за убийство на приятелката му Боряна Рангелова. Отделно прокурорският син има обвинения за други осем престъпления, извършени на територията на Перник, в периода от ноември 2021 до юни 2022 година