0

П обесняло ченге застреля съдия в кабинета му, стана ясно от кадри пуснати по време на делото за убийство.

Кадрите са показани от прокуратурата в Кентъки по време на предварителното изслушване на Шон „Мики“ Стайнс. Той бил шериф на окръг Летчър, когато нахлул в офиса на окръжния съдия Кевин Мълинс и е открил огън на 19 септември.

54-годишният Мълинс, който заемал длъжността в продължение на 15 години, починал на място, а Стайнс се предал сам и подал оставка като шерииф в понеделник.

Съдията починал от множество огнестрелни рани, свидетелства във вторник детектив Клейтън Стампър от полицията в Кентъки. Стайнс се признал за невинен в убийство миналата седмица и е задържан в друг окръг на Кентъки.

Полицията не е посочила мотив за стрелбата, включваща двама високопоставени членове на окръга. Защитата на Стайнс обаче се задълбочи в случилото се преди това, а именно двамата са обядвали заедно и случилото се точно пред истрелбата.

Водещият полицейски следовател по случая - Стампър, каза, че е прегледал видео, което показва стаите на Мълинс точно преди стрелбата - сегмент, който не е пуснат на изслушването.

Помолен да опише какво е видял, Стампер отговори: „Шериф Стайнс използва телефона си, за да проведе няколко телефонни разговора. След това дава мобилния си телефон на съдия Мълинс и изглежда той се обажда по него“, предаде АП.

По думите на разследващия полицай Стайнс смятал, че съдията имал афера с дъщеря му. Докато бил в офиса му, с пистолет в ръка, се обадил на дъщеря му от неговия и от телефона на съдията. Разследващите потвърдиха, че телефонният номер на дъщерята на Стайнс е бил на мобилното устройство на магистрата.

Телефонът на съдията е намерен по-късно на бюрото му и телефонът на Стайнс е бил с него, когато е бил арестуван.

Разследващите не са открили нищо, което да показва, че стрелбата е била планирана.

Попитан дали стрелбата е резултат от скорошно съдържание, открито в телефона, Стампър отговори: „Може да е, но не знам това със сигурност.“

И двата телефона са в полицейска криминалистична лаборатория.

На въпроса дали е наясно с някакви предишни проблеми, лични или професионални, между бившия шериф и съдията, Стампър каза, че е „чувал неща“ относно съдебно дело, включващо офиса на шерифа.

Полицейските следователи не са открили оръжие при Мълинс или в стаите му.

Ако бъде осъден за убийство, Стайнс може да излежи от 20 години до доживотен затвор. Тъй като е обвинен в убийството на държавен служител, той може да бъде изправен и пред смъртна присъда.

Скандалното видео с момента на стрелбата може да видите ТУК.