0

В търсенето на 45-годишната Силвия Балабанова от Варна се включиха катери, дрон, кучета и доброволци. Жената е в неизвестност вече цяла седмица. Голям брой униформени постоянно са на терен и не спират да търсят.

За последно е видяна на 29 февруари. Около 10 часа сутринта разговаряла с майка си и оттогава следите й се губят. Униформените продължават да преглеждат записи от камери, които може да са уловили жената.

Пост

В пост във Фейсбук брат й Мартин призовава всеки, който види сестра му, да сигнализира в полицията и да остане с нея. Силвия е с временно психично разстройство, твърди мъжът в поста си. Той призовава всеки, който има възможност, да се включи в търсенето на Силвия като доброволец или поне за споделя постовете му с нейните снимки. „Разлепили сме листовки по спирки и магазини“, каза брат й Мартин пред Нова. Резултат обаче все още няма.

Телефон

За последно телефонът й е локализиран на 29 февруари в района между Първа буна и бл. "68" в кв. "Чайка". След това апаратът е изключен и няма сигнал. Балабанова е засечена около 09:20 часа в автобус № 148, движещ се в посока центъра на града. Според запознати Силвия е тръгнала към катедралата в града. Жената е на видима възраст около 40-45 години, висока е около 160 см, слаба, с овално лице и кафяви очи, бяла кожа и дълга боядисана руса коса. Облечена е с бледорозово зимно яке и тъмен клин. Обута е със светли маратонки - бледорозови на цвят.