0

Б ившият министър на икономиката на Казахстан Куандък Бишимбаев (43) е обвинен в убийството на съпругата си след семеен скандал помежду им, който избухнал по време на вечеря в ресторант.

В своя защита обвиняемият е обяснил пред разследващите, че съпругата му – 31-годишната Салтанат Нукенова (на снимката), „се подхлъзнала и си ударила главата в плочките на банята“, а раните по коленете ѝ били, защото „ги ударила в една от стените“. След тези инциденти тя си „легнала и заспала“. По думите му „е разбрал, че е мъртва на следващата сутрин, когато се опитал на няколко пъти да я събуди“. Тогава осъзнал, че „няма пулс, а тялото ѝ било студено“.

Instagram

Бишимбаев и Нукенова се запознават през август 2022 г. и през декември същата година се женят. По показания на приятелки на Нукенова тя често е имала синини и наранявания по тялото, които е било невъзможно да се скрият. Когато я питали какво се случило, тя признавала, че са се били със съпруга ѝ. Много пъти тя го заплашвала, че ще го напусне, той се извинявал и ѝ обещавал, че ще се промени и така до следващия побой.

*Източник: Novini.bg