0

67-годишен мъж бе предаден на съд от Окръжната прокуратура във Варна, след като умишлено прегази жена си в Суворово. Според обвинението мъжът е минал през тялото на съпругата си няколко пъти и с четирите гуми на автомобила. 

Първоначално мъжът твърдял, че е допуснал фаталния инцидент, без да иска, но уликите от огледа сочат друго.

Скандал 

В хода на разследването било установено, че на 16 януари жената посетила своята дъщеря, като за целта мъжът я закарал с колата до Девня. След като приключила гостуването, я взел обратно. Около 15:30 часа мъжът се намирал в автомобила си, а жената била видимо разстроена и се намирала извън колата. Съсед дочул, че двамата спорят шумно преди това. Приличало на семеен скандал. Докато стигне до автомобила, за да види какво се случва, жената вече била на земята и се намирала под колата между предните и задните гуми. Незабавно мъжът подал сигнал на водача да спре и да не мърда, тъй като е блъснал човек. А той самият тръгнал към близкия магазин, за да доведе помощ.

Смачкана

Вместо да изпълни указанията на съседа, мъжът започнал отново да движи автомобила си и минал през тялото на жената и със задните гуми, за да я смачка напълно. След това направил маневра и преместил автомобила още веднъж, като отново минал през тялото на жената. Веднага след това изгасил двигателя на колата и останал на място. При завръщането на съседа и други хора за помощ мъжът казал, че е станало ПТП и помолил да извикат КАТ и Бърза помощ. Пристигналите екипи констатирали смъртта на жената, а на мъжа е съставен акт. Започнало следствено дело за транспортно произшествие, но в хода на разследването се събрали доказателства, че деянието е извършено умишлено. 

*Автор: Любомир Славов