0

Д окато обвиняемият за жестоката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев шофирал необезпокояван с фалшива шофьорска книжка из софийските улици, той дори стигнал дотам да жали пред съда свалянето на регистрационните табели на управляван от него автомобил.

Делото е от началото на миналата година в Административен съд София-град, показа справка на „Телеграф“.

Наглост

В края на 2020 г. Семерджиев бил изловен от пътните полицаи и санкциониран с „прекратяване на регистрацията“ на автомобила за срок от 6 месеца. По това време той вече имал натрупани близо 50 акта за нарушения по пътищата. Вместо да ги плати обаче, той веднага изтичал в съда с адвоката си и пуснал искане за спиране на изпълнението на заповедта за свалените табели. Съдът обаче оставил искането без разглеждане, тъй като автомобилът е регистриран на името на фирма, представлявана от друго лице. Така магистратите решават, че „оспореният административен акт не засяга пряко и непосредствено права и законни интереси“ на Семерджиев и оставят без уважение молбата му, въпреки че със самото пускане на жалба от свое име Семерджиев реално признава, че той е нарушителят на пътя.

Закрила

Семерджиев е в ареста от юли месец, след като причини адска катастрофа на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади момичета. Едва след трагедията стана ясно, че неуспелият футболист е шпорил из улиците с фалшива шофьорска книжка, имал е множество актове и глоби, но винаги му се е разминавало, защото над него имало полицейски чадър. Преди няколко дни стана ясно, че 40 униформени са бдели за неговия комфорт. Веднага след катастрофата в смачкания джип, управляван от Семерджиев, разследващите откриха синя лампа и полицейска стоппалка. Полицайката Симона Радева пък е проверявана за това, че му е помогнала да избяга веднага след инцидента.

2000 като него прелетяха по Черни връх

Само за четири дни по столичния бул. „Черни връх“ са прелетели 2000 автомобила със скорост над 60 км/ч. Това съобщава председателят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев на страницата си във Фейсбук. "Рекордьорът" е преминал със 135 км/ч в 1:00 след полунощ. Има отчетени 73-ма нарушители, движещи се с над 90 км/ч на този участък. В посока „надолу“, към бул. “Арсеналски“, над 1000 автомобила се движат със скорост над 60 км/ч. Това се случва от 1 до 4 септември - в дните, в които немалка част от гражданите все още са във ваканция, посочва Георгиев. "Продължаваме да настояваме МВР спешно да закупи и монтира стационарни камери на големите булеварди в София и да организира хайки за спиране на “гонките”, които тормозят гражданите от различни квартали", отбелязва той.

След проверката на МВР: Имало е полицейски чадър над Семерджиев