0

Е дин от най-добрите ни плувци Антъни Иванов е задържан от полицаи, а у него е намерен половин грам канабис.

Полицейската акция е извършена в квартал „Еленово“ в Благоевград.

Иванов е бил заедно с Борис П. - спортист и курсант в академията на МВР. Щом видял полицаите, Борис изхвърлил лулата, която пушел. Почти сигурно в нея е имало канабис. Униформените са разпоредили на двамата да дадат наркотичното вещество, което имат в себе си.

Антъни Иванов със спрени права за 3 години

Антъни Иванов доброволно е предал половин грам канабис. Той и другият мъж са закарани до полицията да дадат обяснения и са пуснати на свобода. Няма образувано досъдебно производство, а само преписка. Деянието на Иванов се счита, че е със занижена обществена опасност. При чисто криминално досие за него най-вероятна няма да има никакви санкции. Стойността на наркотичното вещество е под 20 лева“, казаха за „Телеграф“ от Районна прокуратура-Благоевград.

Явно Антъни Иванов води подготовка в Благоевград, тъй като тази сутрин си пусна снимка на страницата си във Фейсбук от Плувен комплекс „Пирин“, който се намира в благоевградския квартал „Еленово“.

Плувецът доскоро бе най-голямата ни надежда в този спорт. На световното първенство по плуване през 2017 година постига един от най-силните резултати в българското плуване, като се класира на 8-о място на финала на 200 метра бътерфлай и подобрява националния рекорд в тази дисциплина с време 1:55.55 минути в сериите. Също така класирането му за финал е първо за български плувец. 

Антъни Иванов: Не ми се плува, няма смисъл!

Антъни Иванов в последните месеци е в сериозен спор с управата на Българската федерация по плуване, както и свои конкуренти и техните треньори. Преди това той беше лишен от състезателни права за период от три години именно заради подобни прояви. Той обжалва санкцията, но само преди една седмица жалбата му беше отхвърлена.