0

Н е съм притеснен от съдебната експертиза на д-р Теодор Стаматов, той е лекар с достатъчно професионален опит. Това заяви пред „Телеграф“ директорът на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ проф. Йовчо Йовчев. Д-р Стаматов е освободен до приключване на съдебното производство, а не е уволнен.

„Въпросът е правораздаващите органи, досъдебното производство, прокуратура, съдебни лекари – да седнат, да уточнят, да изяснят нещата. Ако имат допълнителни въпроси, които трябва да се зададат относно съдебната медицинска експертиза, да ги зададат“, каза още проф. Йовчев.

Той настоява, че експертизата на нарязаната 18-годишна Дебора е извършена към момента на активно лечение и не може да се разглежда като окончателна.

„Първите няколко седмици са критични в зависимост уврежданията. Оттам насетне каква ще бъде тежестта, до какво е довело нараняването, с каква умисъл – не е наша работа, а на психиатри и психолози. Те трябва да допълнят становището, което е написал съответният лекар“, твърди проф. Йовчев. И допълва: „Оценката е направена като първичен преглед на базата на конкретно зададени въпроси. Работата на съдебните експерти е да дадат становище, а на съда – да реши и отсъди“.