0

А втобусите на фирма „Мурат“ продължават да пътуват до Истанбул и желаещи не липсват въпреки тежката катастрофа, която стана в неделя край Велико Търново. Това установи проверка на „Телеграф“ в офиса на фирмата в Букурещ. Цената в двете посоки е 320 леи.

С екипите ни излезе да разговаря един от шефовете на фирма „Мурат“ - турски гражданин, който не пожела да каже името си и само съобщи, че е силно стресиран, тъй като досега са го търсили поне 20 румънски журналисти. Той обясни, че фирмата е създадена през 1990 година и е една от най-старите за международен транспорт на пътници от и за Румъния.

Каза, че автобусите на фирмата пътуват 30 години и изрази възмущението си, че пътищата в България са в много лошо състояние. „Лош асфалт, дупки, криволичене с колата вляво-вдясно, няма къде да минеш“, споделя шефът на фирмата.

Той каза, че в злополучния ден с автобуса са пътували двама шофьори с опит, единият на 38 години, другият - на около 40 години, и че е шофирал 38-годишният и се е движел със скорост между 80 и 105 километра в час.

КАТАСТРОФАТА КРАЙ ВЕЛИКО ТЪРНОВО: Оставиха в ареста турския шофьор