1

Л ек автомобил блъсна 15-годишно момче с тротинетка в Ямбол, в района на пешеходната пътека на ул. "Преслав" в централната градска част, потвърди за БТА говорителят на Областната дирекция на МВР Татяна Павлова.

Сигналът е получен малко след 13:00 часа днес. Момчето е откарано от екип на „Спешна помощ“ в ямболската болница. Пробите за алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни, казаха от полицията.

"Изскочи изневиделица напречно на улицата. Спрях, излязохме, казахме му да не става, докато не дойде линейката. Никога не ми се е случвало, в шок съм в момента", каза пред журналисти жената, шофирала автомобила. По думите ѝ детето е изскочило на пътя, на метри след пешеходната пътека, а тя е шофирала с ниска скорост.

Пострадалото момче е прието в спешното отделение с краткотрайна загуба на съзнание и тежка фрактура на лицеви кости. В момента лекарски екип обсъжда транспортирането му в отделение по лицево-челюстна хирургия в Пловдив за хоспитализация и последващо лечение, каза заместник-директорът на МБАЛ "Св. Пантелеймон" д-р Валентин Вълчев, предаде БТА.

На мястото на инцидента се извършват процесуално-следствени действия. Движението се регулира от екип на "Пътна полиция". По случая е образувано досъдебно производство, посочиха от полицията.