0

Ш офьорът на сръбския автобус, който катастрофира на магистрала „Тракия“ в неделя вечерта, вече е с повдигнато обвяинение, съобщиха от прокуратурата.

От там съобщиха, че с действията си 40-годишният сръбски гражданин е нарушил Закона за движението по пътищата в страната и по този начин е причинил средни телесни повреди на 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни.

За престъплението, в което е обвинен, българското законодателство предвижда до шест години затвор.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място той е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати, уточняват от държавното обвинение.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Водачът на автобуса е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.