0

Н едоволен клиент от калпав ремонт в Монтанско подпалил свада, драмата вкарала в действие самурайски атрибут и завършила с убийство. Престъплението влезе в съда и северозападният "шогун" в Северозапада отнесе наказание.

Окръжният съд в Монтана осъди на 12 години затвор и заплащане на обезщетение от 185 000 лева В.Ц.М. (37г.) от село Портитовци в община Бойчиновци, който убил със сабя майстор след скандал за извършен ремонт в дома му, съобщиха от съдебната палата в Монтана, информира БТА.

Присъдата е за умишлено убийство на 10 март 2020 година. Тогава В.Ц.М. се скарал с Т.Б.Б. (26г.) и баща му, които били наети от В.Ц.М. да извършат ремонт в дома му в селото и същия ден работили там. Скандалът възникнал за качеството на ремонтните работи и последвали обиди от двете страни, след което В.Ц.М. и Т.Б.Б. се разделили. По-късно обаче двамата отишли в питейно заведение в Портитовци, където започнали саморазправа. В.Ц.М. носел японска сабя тип „катана“, с която пробол по-младия мъж. Той веднага бил закаран в болница в Монтана, където му била направена сложна операция, но въпреки това на следващия ден починал.

Няколко часа след убийството В.Ц.М. бил задържан и изпратен в затвора да чака присъдата.

От Съдебната палата в Монтана съобщиха за БТА, че в региона няма умишлено убийство, за което да не е произнесена предвидената в закона тежка присъда и че в последните години броят на убийствата в областта намалява.