1

Н уредин Кафелов, дългогодишен кмет на община Якоруда, е намерен мъртъв в заключения му отвътре автомобил в курортната местност Трещеник над града.

Сигнал за това е подаден на телефон 112 в 16,27 часа. Градоначалникът е имал огнестрелна рана в главата, която е причинила смъртта му. Веднага на място са пристигнали екипи на полицията и Спешен център. Много полиция се струпа и пред дома му в Якоруда, както и пред сградата на общината. Най-вероятно кметът се е самоубил, но се работи по всички възможни версии, включително убийство.

Към града отпътува лично вътрешният министър Иван Демерджиев.

Разследването се извършва под надзора на Окръжна прокуротура-Благоевград. Предстои да се разпитат свидетели, да се свялат записи от видеокамери в района от Якоруда до местността Трещеник.

Инженер Нуредин Кафелов е на 64 години, роден е на 1 януари 1958 г. в Якоруда. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в гр. София.

Магистър – строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Завършва и Икономическия институт “Карл Маркс”. Женен, с две деца. Кмет е на община Якоруда от 2007 година, това эе четвъртият му пореден мандат, бил е на поста и в периода от 1999 до 2003 година.

Нуредин Кафелов

 Нуредин Кафелов